16 Şubat 2009 Pazartesi

Ilik Naklinin 27. Günü


Lara'ya Lösemi teshisinin konuldugu gün, ameliyatla iki gögsünün arasina, bütün tedavi süresince kalıcı olacak bir sonda (broviac-IV catheter) yerlestirilmisti. Sondanin takili oldugu bolgeye haftalik kontrol ve temizlik yapilmasi gerektiriyor. Bu islemin 8 aydir her hafta yapiliyor olmasina ragmen, Lara'nin alisamadigi ve nefret ettigi en buyuk an "O" temizlik ani. Yine o gunlerden birinin ardindan, hastane gorevlisinin yardimi ile ayni islemi kendi bebeginede uyguluyorlar. Resimde, bebegine de uygulanan islem sonrasinda, bebeginin keyfini yerine getirebilmek icin Lara ona kitap okuyor.(10Subat 2009)
16 Subat 2009, Pazartesi
Bugun hastaneye girisinin 5nci haftasi, ilik naklininse 27nci günü.

Radyoterapi ve kemoterapi ile baslayan ilik nakli ile devam eden, agir gunlerin ardindan, odasindan cikmasi yasaklanan Lara'nin kaldigi oda, diger hastane odalarina gore biraz buyukce ve bolca penceresi olan bir oda. Ama zamanin bir turlu gecmek bilmedigi bu oda, sanki her gun kücüldükce kücülüyor.
5 hafta once baslayan migde bulantilari kesintisiz devam ediyor.
Ilik naklinin ardinda umut dolu bekleyisimiz devam ediyor. Su an birsey soylemek icin cok erken, ama kötü haberin de olmamasi bizim icin iyi haber.
Atesli gecen son bir kac gün, bizi biraz kaygilandirsa da, bunun iyi haber olma olasiligi da yeni bir umut isigi oldu bizim icin. Bunun iki anlami var, ya ilik nakli olumlu sonuc veriyor, yeni hücreler üremeye basladi demek ya da bir enfeksiyon kaptigi icin bu yuksek ates.
Dün alinan bir haberde, kaninda ki degerlerin yükselmis olusunun bu uzun ve keyifsiz tünelin sonunda ki parlak isik olmasi icin dualarimiz Lara, ailesi ve tum sevenleri ile.

6 yorum:

Dudu dedi ki...

Her seyin yoluna girmesi ve guzeller guzeli Lara'nin saglina kavusmasi dilegiyle...

Adsız dedi ki...

O tunelin ucundaki parlak isiga Lara'nin bir an once goguslemesini diliyorum.

Adsız dedi ki...

sevgili nalan.Tüm kalbimle,bütün dualarım sizinle.Bizde sizinle aynı yoldayız.Bizede ilik nakli diyorlar.Senden ricam tedaviyi nerede yaptığınız ve uygunluk oranı kaç.Bilgilendirirsen sevinirim......Hakan

Unknown dedi ki...

Güzeller güzeli sevgili Lara nın tedavi sürecinin olumlu seyrediyor olmasından duyduğum sevinci paylaşmak istedim..
Tüm kalbimle acil şifalar diliyorum, Lara yı Antalya ya gezmeye getirdiğinizde ona Karavanla seyahat sözü veriyorum:)
Nuran ı, Nalan ı, Nuriye teyzeyi öpüyorum...
Sema Tamiç/Antalya

Adsız dedi ki...

MELEK GİBİ BİR KIZ LARA .ALLAHIM ONU AİLESİNE BAĞIŞLASIN. LARANIN SON DURUMU İLE İLGİLİ GÜNLERDİR BAKIYORUM AMA BİRŞEY GÖREMEDİM. İLİK NAKLİNİN 27 GÜNÜNDEN SONRAKİ DURUMUNU LÜTFEN BELİRTİRSENİZ DUALARIMIZ SİZİNLE. HAYIRLI HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ. ASYA/İSTANBUL

Adsız dedi ki...

laranın son durumu nasıl ?lütfen öğrenmek istiyorum.asya/istanbul