3 Kasım 2008 Pazartesi

Gonüllü verici / Donor nasil olunur?

O'NUN HAYATINI DEGISTIREN BELKI DE SIZ OLABILIRSINIZ!
SENI, BİR HAYAT KURTARMAN İÇİN İLK ADIMI ATMAYA DAVET EDİYORUZ...

Dunyanin neresinde olursaniz olun, bulundugunuz bolgeye bagli Kemik iligi bankalarina basvurarak Gönüllü verici/Donor olabilirsiniz.
Bu bankalar, Dunya ilik bankasina bagli olarak calistiklari icin, dunyanin hehangi bir yerindeki hastaya, bir umut olma sansiniz, ya da dunyanin neresinde olursaniz olun, Turkiye'de uygun donorunu bekleyen lösemi hastasi bir cocuk , bir yestiskine yeni bir hayat verme sansiniz var. Bu hastalarin, kendi etnik kokeninden uyumlu donorunu bulma olasiliklari cok daha yuksek.
Yani bir Turk'ün, bir Türk kanina ihtiyaci var.
Yapılacak şey gerçekten çok basit; ülkenizdeki kan bankasini bulmak, kucuk bir tüp kan vermek, gönüllü verici formunu doldurmak ve verici olma duygusunu sürdürmek…
Dunya ilik bankasinin adresine girerek,
http://www.bmdw.org/index.php?id=addresses_members&no_cache=1 bulundugunuz ülke adini secerek, yasadiginiz yerdeki ilik bankalarinin adreslerini ogrenebilirsiniz.

Bazi Basvuru Merkezleri:

Turkiye'de, ancak bu iki bankaya basvurarak donor olabiliyorsunuz. Randevu almaniza gerek yok, bu merkezlere direk basvurarak donor olabilirsiniz. Eger, donor olma konusunda, sagliginizla ilgi supheleriniz varsa, Donor olmaya gitmeden, bu numaralari arayarak donorluga uygun olup olmadiginizi ogrenmenizde fayda var.
Eger "zamanim yok" diye dusunuyorsaniz, dualariyla uygun donuru bulmayi umud eden bu hastalar icin, ZAMAN KAVRAMI'nin farkli bir anlam tasidigini unutmayin.

Hiç yorum yok: