15 Kasım 2008 Cumartesi

Lara icin yapilan film, Hastane turu...

Lara 28 Haziranda Losemi teshisi konuldugu gun yattigi hastanede 2,5 ay kaldi. Bu surec icinde www.baykids.org Lara ile bir film yapma projesi calismalarina girismislerdi.
Film simdi gosterime girmis!:)
Bu filmde, Lara sizleri, kaldigi hastanede bir tura cikariyor. Film de, odasini, bulundugu ozel kati, egitim verilen sinifi ve babasini tanitiyor.
Bu arada, cekimlerdeki enerjisine ve nesesine inanamayacaksiniz. O donem kemonun henuz calismaya basladigi donemdi. Hikayenin cok baslariydi yani...
Filmi gormek istiyenler icin
http://www.youtube.com/watch?v=x3iyIxlTq-Y&feature=PlayList&p=968533831C010455&index=40

Film Ingilizce oldugu icin buraya film de olup biteni aktarmak istedim. Once sorulan sorulara cevap veriyor, sonra da sizi tura cikariyor.

-Film yapmayi neden bu kadar cok seviyorsun?
Lara: Bence cok eglenceli.
-Egitim odasinda neler yapabiliyorsunuz?
Lara: Kutularla oynamayi ve projeler yapmayi cok seviyorum.
-Yaptigin projelerden bize bahseder misin?
Lara: sapka yapabiliyoruz. Yeni bir hastene yapacaklar, ve bu yeni hastanenin dizaynini cocuklar yapacak.
-Bir hastane dizayn etmek istersen, ne tur seyler dizayn ederdin?
Lara: Cocuklarin ilgisini cekecegi ve onlar eve donene kadar, onlarin daha iyi hissetmelerine yardimci olacak bir suru sey dizayn ederdim,
-Bir hastanede, bu cocuklari ne gibi seylerin, daha iyi hissetmelerini sagliyacagini dusunuyorsun?
Lara: Bir suru yatak, koltuk ve ilgilerni cekecek bir suru sey. Mesela, gizli bir oda ve kucuk bir masa. Odaya girdiklerinde oda da yiyebilirler.
-Bir hastanede, cocuklari daha mutlu edecek, neler olabilir sence?
Lara: Evet, daha genis odalar, icinde rahatca oynayabilecekleri buyuk odalar hayal ediyorum.
-Ne gibi oyunlar oynayabilsinler?
Lara: Icerde saklambac oynayabilecekleri bir yer.

Bu sorulari cevapladikdan sonra, Lara sizi hastane koridorlarinda tura cikariyor.
-Odasindan ciktigi anda bu maskeyi takmasi gerekiyor. Hastaligi bulasici oldugundan degil!

Kemoterapi, bagisiklik sistemini zayiflatdigi icin, Lara'ya zarar verebilecek herhangi bir virus, bakteri vs.den korumak icin.
-Kaldigi katin duvarlarinda, cocuklar tarafindan yapilmis devasal tablolar asili. Bu tablolardan biri ise,8 yasinda ki bir Turk cocugu tarafindan yapilmis Turk bayrakli bir tablo idi.
-Lara bu koridorlarda, dogaya ait cok sey buldugu icin, kendisi de dogayi cok sevdigi icin, bu kati cok sevdigini anlatiyor.
-Hastaneyi unutmak istemedigi, orda kaldigi gunleri ve orda calisanlari hep hatirlayabilmek istedigi icin, hastane hakkinda boyle bir film yapmaya karar verdigini anlatiyor.
-Hastandeki hergününün Krismis gibi gectiginden bahsediyor. Lara'nin moralini yuksek tutmak, 6 yasindaki bir cocugu kucuk bir hastane odasinda mesgul tutabilmek, butun aile bireylerinin ve sevenlerinin en buyuk vazifesi haline gelmisti,o gunlerde.
-Filmin son kisminda, odasindan goruntuler, arkadaslari tarafindan, kendisi tarafindan yapilan, gonderilen resimlerle dolu odasini gosteriyor size.
-En sonunda, babasini tanitiyor size, birbirlerinin kafalarini nasil kazidiklarini anlatiyorlar birlikte.
-Lara saclarina cok severdi, tutam tutam dokulmaye basladiginda, daha fazla uzulmemesi icin bir gece Lara babasinin kafasini, babasida Lara'nin kafasini kazidi. Lara'nin saclari geri uzyana kadar babasi da kafasini kazimaya devam edecek...

Hiç yorum yok: