21 Eylül 2009 Pazartesi

Lara Okula Basladi...!

25 Haziran 2008'de, Lara'ya, ilk okula baslamadan once geciregi son yaz tatilinin tam baslarinda, lösemi teshisi konulmus, hemen tedaviye baslanilmisti. Haberin sokuyla gecen koca bir yaz, kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli, agir dozda ilaclar, igneler, infuslar ve cogunlugun hastahanede gectigi koca bir okul doneminin ardindan, bu yil Lara Okula Basladi!!!
Bu gecen yil icinde sartlar el verdigi surece, gerek hastahanede, gerekse eve gelen ozel ogretmenler sayesinde Lara'nin egitimine devam edilmeye calisildi. Ve Lara bu okul doneminde 2nci sinifdan baslayabildi.Lara'nin saglik durumuna gelince; Simdilik hemen hemen hersey yolunda gidiyor. Aylik klinik ziyaretlerine devam: aylik kontroller, kan testleri, antikor takviyesi icin IVIG infsüzyonu (antikorlar: kana dışardan giren yabancı cisimlere karşı koyan maddeler).
Lara vücuduna girip cikan ignelerden cok hosnut degil tabii ki, ama gecen 15 ay icinde yasadiklariyla karsilastirinca, bu duruma sükrediyoruz.
Su ana kadar sIkca yapilan kan transfüzyonlari sebebiyle kaninda ki demir orani yukseldigi icin Lara'dan kan alinmaya baslanildi (phlebotomy regimen). Kandaki demir oraninin fazlaligi organlara zarar verebiliyor. Bu yuzden, her klinik ziyaretinde Lara'dan biraz kan alinip Folik Asid takviyesi yapilarak yeni akyuvarlarin ve kandaki demir degerinin normale düsmesi saglanmaya calisilacak.

5 yorum:

PASTA DANTELA dedi ki...

Merhabalar öncelikle Ramazan Bayramınızı kutlarım..Laranın son halini gördüm ve çok sevindim ayrıca saçları uzamış ve çok şık bir genç kız edasıyla poz vermiş bayıldım çok tatlı çıkmış...sevgili Öykü yanlarınday ken sürekli konuşup onu soruyordum..iyi haberlerini alıyordum resimlerini görünce daha çok sevindim..Öykü döndü yarın buluşup artık bol bol konuşuruz Laradan da... ziyaretinizin amacı her ne olursa olsun beni ziyaret etmenize çok teşekkürler sevgi ile kalın

Unknown dedi ki...

Ben de Lara ya donor olabilmek icin tukuruk ornegimi gondermistim ama uymadi. Sik sik da bloga girip durumunu kontrol ediyorum ve cok cok mutlu oluyorum simdi okudukca. Canim benim zor zamanlar gecti gitti umarim, bundan sonrasi cok guzel ve saglikli olsun onun icin!
Ozge

Dudu dedi ki...

Minik genc kiz Lara cok iyi gozukuyor. Durumu iyiye gittigi icin cok seviniyorum onun icin ama arada kisa kisa update'ler gecseniz keske :)

Blog; Maydonoz by Nalan dedi ki...

Haklisin Duygucum, update isi biraz yavas gidiyor. Amafirsat buldukca ve yazmaya deger bir olay olunca aktarmaya calisiyorum. yeni bir update yaptim, bak istersen, guzel bir haber. Ilgin ve guzel dileklerin icin cok sagol...

Blog; Maydonoz by Nalan dedi ki...

Lara ile ilgili yeni bir haber yukledim, son gelismeleri bilmek isterseniz http://laraakmehmet.blogspot.com
sevgiler