29 Mart 2009 Pazar

ilk klinik günü

11 Mart 2009
Taburcu olusundan beri yapilan ilk klinik ziyareti.
Uzun bir gün, ama sadece bir ziyaret... Genel kontroller, kan alm, diger infuzlar...
Lara hala cok yorgun, halsiz, tad alma duyusu hala cok zayif, bu yüzden yemek yemesi problem. Gúnlük aldigi 15-20 hap ve geceleri aldigi infuzlar sayesinde gerekli siviyi almis oluyor, Ama yemek yemesi, tad alma duygusunun zayifligi yüzünden pek ic acici degil. Günlük yediklerinin toplami nerdeyse bir yarim ögün miktarinda.
Hasteneden ciktigindan beri alyuvarlar ve trombosit infüzyonuna hic gerek olmadi, bu da yeni hücrelerin bu hücreleri üretiyor oladuguna isaret. Bir kac kez nötrofilleri desteklemek amacli G-CSF (neupogen) infüzyonu yapildi.
Lara, bağışıklıkla ilgili reaksiyonların ortaya çıkmasına cok musait bir dönemde. Bu yüzdende kuralla dolu bir hayati var. Su ana kadar herseyin yolunda gitmesine sükretsekde, biliyoruz ki önümüzde daha alinacak cok uzun bir yol var.

2 yorum:

Nafiye Goktepe dedi ki...

Sakincasi yoksa Lara`nin fotografini koyar misiniz? Cok zayifladi mi yavrucak? Gul yuzunu ozledim onun. Ben basaracaginiza inaniyorum. Dualarim ve tum iyi dileklerim sizinle... Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Merhaba
Ben Nuray Tokat. Lara nın durumundan ve web sayfanızdan kardesimin bır arkadası sayesınde haberim oldu ve butun surec boyunca hemen her gun web sayfanızı kontrol ederek sonuclardan haber almaya calısıyordum. uzun sure sonra aldıgım bu guzel haberler sayesınde cok mutlu oldum. Bende cok yakınlarında aynı hastalıkla mucadele eden bırısıyım. Bu yuzden guzel haberler benı cok mutlu edıyor ve tum ıyı dıleklerımı, dualarımı Lara'ya gonderıyorum. Dilerimki bundan sonra hayat Lara ve sevdikleri için cok guzel gecsin.. sevgilerle..