21 Eylül 2009 Pazartesi

Lara Okula Basladi...!

25 Haziran 2008'de, Lara'ya, ilk okula baslamadan once geciregi son yaz tatilinin tam baslarinda, lösemi teshisi konulmus, hemen tedaviye baslanilmisti. Haberin sokuyla gecen koca bir yaz, kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli, agir dozda ilaclar, igneler, infuslar ve cogunlugun hastahanede gectigi koca bir okul doneminin ardindan, bu yil Lara Okula Basladi!!!
Bu gecen yil icinde sartlar el verdigi surece, gerek hastahanede, gerekse eve gelen ozel ogretmenler sayesinde Lara'nin egitimine devam edilmeye calisildi. Ve Lara bu okul doneminde 2nci sinifdan baslayabildi.Lara'nin saglik durumuna gelince; Simdilik hemen hemen hersey yolunda gidiyor. Aylik klinik ziyaretlerine devam: aylik kontroller, kan testleri, antikor takviyesi icin IVIG infsüzyonu (antikorlar: kana dışardan giren yabancı cisimlere karşı koyan maddeler).
Lara vücuduna girip cikan ignelerden cok hosnut degil tabii ki, ama gecen 15 ay icinde yasadiklariyla karsilastirinca, bu duruma sükrediyoruz.
Su ana kadar sIkca yapilan kan transfüzyonlari sebebiyle kaninda ki demir orani yukseldigi icin Lara'dan kan alinmaya baslanildi (phlebotomy regimen). Kandaki demir oraninin fazlaligi organlara zarar verebiliyor. Bu yuzden, her klinik ziyaretinde Lara'dan biraz kan alinip Folik Asid takviyesi yapilarak yeni akyuvarlarin ve kandaki demir degerinin normale düsmesi saglanmaya calisilacak.

15 Eylül 2009 Salı

Lara'nin bloguna ödül...

Lara'nin blogu, sevgili blogcu arkadasimiz http://pastadantela.blogspot.com/ tarafindan bu ödüle layik gorulmus. Blog sahibi Nevin hanima, Lara 'ya gösterdigi yakin ilgi ve Lara'nin blogunu bir ödule layik gördügü icin cok tesekkur ediyorum.